انواع دستگاه‌های تصفیه آب صنعتی در ایران


انواع دستگاه‌های تصفیه آب صنعتی در ایران
1/5 - (1 امتیاز)

اغلب دستگاه‌های تصفیه آب صنعتی در ایران با استفاده از روش اسمز معکوس ساخته می‌شود. زیرا فرآیند اسمز معکوس دارای پیچیدگی زیادی نبوده و کیفیت آب تصفیه‌ شده در آن نیز بسیار خوب است.

شرکت بنیان آب پیمانکار تمامی پروژه‌های مربوط به تصفیه‌خانه آب و فاضلاب می‌باشد. این مجموعه برای تمامی هموطنان مشاوره تخصصی رایگان در زمینه‌های مرتبط با تصفیه آب ارائه می‌نماید.

جهت مشاوره رایگان با ما تماس بگیرید

در دستگاه تصفیه آب صنعتی به روش اسمز معکوس، آب ورودی به دستگاه که شامل ناخالصی و آلاینده‌های مختلف می باشد خوراک یا feed  نامیده می‌شود. این آب در طی فرآیند به دو جریان تقسیم می‌شود که جریان اول آب تصفیه ‌شده می‌باشد. جریان دوم نیز پساب غلیظی است که با ‌عنوان پسمانده یا Concentrate شناخته می‌شود و در نهایت دور ریخته می‌شود.

"انواع

انواع دستگاه‌های تصفیه آب صنعتی شامل فیلتر ممبران می‌شود. این فیلتر قادر است که انواع املاح معدنی از جمله نمک، کربنات، نیترات و غیره را از آب جدا کند. در واقع می‌توان گفت که ممبران می‌تواند ناخالصی‌های موجود در آب را که در ابعاد بزرگ‌تر از یک هزارم میکرون و تراکم ۹/۹ درصد می‌باشد را فیلتر کند.

ظرفیتی که هر یک از انواع دستگاه‌های تصفیه آب صنعتی دارند، بستگی به ممبران دستگاه دارد. در حال حاضر برای ساخت دستگاه تصفیه آب صنعتی از ممبران ۴ و ۸ اینچی استفاده می‌شود که ظرفیت تولید آب تصفیه شده در ممبران ۸ اینچی از ۴ اینچی بیشتر می‌باشد.

قطعات انواع دستگاه‌های تصفیه آب صنعتی

در تمامی دستگاه‌های تصفیه آب صنعتی که به روش اسمز معکوس طراحی می‌شوند می‌توان قطعات مشترکی را مشاهده نمود که در این مطلب مختصراً به معرفی آن‌ها خواهیم پرداخت.

یکی از تجهیزات مورد استفاده در این دستگاه‌ها پمپ آب خام ورودی می‌باشد. این پمپ نیرو و فشار اولیه که جهت عبور آب از فیلتر شنی و میکرونی مورد نیاز است را تامین می‌کند. همچنین فشار لازم برای ورود آب به پمپ هایپرشر نیز توسط این قطعه تامین می‌شود.

به ‌منظور حذف آلاینده‌های درشت و جامد از فیلتر پیش تصفیه استفاده می‌شود که عموما به ‌صورت فیلترهای شنی و میکرونی تهیه می‌شود. پمپ هایپرشر نیز قطعه‌ای است که فشار مورد نیاز برای عبور آب از غشای ممبران را تقویت می‌کند. این فشار با توجه به میزان شوری آب تنظیم می‌شود. به‌ طوری‌که هر چه آب شورتر باشد فشار بیشتری به آب وارد می‌شود. فیلتر ممبران نیز مهم‌ترین بخش این دستگاه می‌باشد. زیرا این فیلتر تمامی مواد محلول در آب را با ابعاد بسیار کوچک فیلتر کرده و از آب حذف می‌کند.

آب‌ مقطر ساز یکی از انواع دستگاه‌های تصفیه آب صنعتی

یکی از انواع دستگاه‌های تصفیه آب صنعتی آب ‌مقطر ساز صنعتی می‌باشد که در بسیاری از کارخانجات بزرگ مورد استفاده قرار می‌گیرد. به ‌عنوان مثال در کارخانه‌های فولادسازی به ‌منظور خنک کردن کوره‌های القائی از این دستگاه استفاده می‌شود. به این منظور نیاز است که از آب تصفیه ‌شده‌ای استفاده شود کهTDS  آن نزدیک به صفر می‌باشد. بنابراین برای تامین آب مورد نیاز با این شرایط از دستگاه آب‌ مقطر ساز استفاده می‌شود. با توجه به این‌ که دستگاه‌های تصفیه آب صنعتی مورد استفاده در کارخانجات بزرگ اغلب بسیار گران بوده و برای تعمیرات نیاز به هزینه‌های بسیار بالایی دارند، لازم است در نگهداری از آن‌ها دقت بیشتری به عمل آید. استفاده از دستگاه‌های تصفیه آب صنعتی نیز به‌ منظور پیشگیری از ایجاد رسوب در این دستگاه‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد. از دستگاه‌های آب‌مقطر ساز در صنایع بسیار زیادی نظیر داروسازی، آبکاری، آزمایش خون و شستشوی قطعات الکترونیک استفاده می‌شود.

روش‌های تولید‌ آب مقطر

برای تولید آب‌ مقطر توسط دستگاه‌های تصفیه آب صنعتی به دو شیوه متفاوت عمل می‌شود.

روش اول تولید آب‌ مقطر با استفاده از دستگاه دبل RO می‌باشد. در این روش ابتدا لازم است که با استفاده از دستگاه دبل RO آب را تصفیه نماییم. اساس کار این دستگاه نیز مانند دیگر دیگر دستگاه‌های تصفیه آب صنعتی، روش اسمز معکوس می‌باشد. در این مرحله املاح آب حذف‌ می‌شود. سپس با استفاده از دستگاه‌های میکسبد کاتیون‌ها و آنیون‌های موجود در آب به ‌طور کامل از بین می‌روند و آبی با درصد خلوص بالا تامین می‌شود.

روش دوم تولید آب‌مقطر در دستگاه‌های تصفیه آب صنعتی با استفاده از دستگاه‌های دیونایزر آب است. این دستگاه برای تولید آب‌مقطر از یک ستون کاتیونی و یک ستون آنیونی بهره می‌برد. دستگاه دیونایزر می‌تواند آب بدون یون را با هدایت الکتریکی زیر میکرو زیمنس تولید کند.

اساس کار این دستگاه نیز روش اسمز معکوس می‌باشد. عملکرد دستگاه دیونایزر به این صورت است که ابتدا املاح آب گرفته می‌شود. سپس آب تصفیه ‌شده به‌ منظور خالص‌ سازی وارد ستون‌های دستگاه می‌شود. در این مرحله آب پس‌ از ورود به ستون‌های کاتیونی و آنیونی وارد میکسبد می‌شود. پس‌از این ‌که آب از ستون‌های رزین عبور کرد کاتیون‌ها و آنیون‌های آب به‌ همراه املاح ناچیز باقیمانده در آن از بین می‌رود و آب خالص تولید می‌گردد.

شرکت بنیان آب مشاوره‌های مرتبط با پروژه‌های آب و فاضلاب را به‌صورت رایگان عرضه می‌نماید. این شرکت یک مجموعه فعال در زمینه طراحی و ساخت پروژه‌های تصفیه‌خانه آب می‌باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

آخرین مطالب سایت