انواع سپتیک تانک در تصفیه فاضلاب


انواع سپتیک تانک و نحوه کارکرد آن
5/5 - (1 امتیاز)

انواع سپتیک تانک، برحسب جنس به کار برده شده در مخزن این دستگاه متفاوت و متنوع خواهد بود. در این مطلب ضمن معرفی خلاصه‌وار دستگاه سپتیک تانک، شما را به پرکاربردترین انواع این وسیله آشنا خواهیم کرد.

شرکت بنیان آب سازنده و بهره بردار انواع تصفیه خانه و شبکه‌های آب و فاضلاب در کشور است. اگر برای محاسبات و انتخاب سپتیک تانک نیاز به مشاوره دارید کافی است با مشاورین ما تماس بگیرید و مشاوره رایگان دریافت کنید.

دستگاه سپتیک تانک و کاربرد آن

سپتیک تانک وسیله‌ای است که به منظور تصفیه سازی فاضلاب کاربرد دارد. از آن‌جایی که در فاضلاب، ذرات جامد وجود دارد. ضرورت دارد تا به جهت جلوگیری از آلودگی و بروز مشکلات ناشی از آن، تصفیه سازی فاضلاب جدی گرفته شود. 

با توجه به این موضوع که در زندگی شهری امروز، فاضلاب با سرعت بسیار بالایی، و در حجم زیاد تولید می‌شود. باکتری‌های غیرهوازی داخل چاه، فرصت کافی برای انجام فعل و انفعالات شیمیایی نخواهد داشت.  به عبارت بهتر، فاضلاب و ذرات جامد آن با سرعت کندتری به مایع تبدیل شده و می‌توانند سبب انسداد و گرفتگی فاضلاب شوند. 

بنابر آن‌چه که گفته شد، تصفیه فاضلاب ضرورت دارد و تصفیه سازی فاضلاب به کمک دستگاه سپتیک تانک، یکی از روش‌های مرسوم و به کار گرفته شده می‌باشد.

مروری بر عملکرد سپتیک تانک

به منظور آشنایی با شیوه‌ی عملکرد این دستگاه، در این قسمت به اختصار بیان می‌کنیم که ساختمان سپتیک تانک به چه صورتی طراحی شده است.

مانند هر سیستم دیگری، سپتیک تانک از ورودی، خروجی و بخش پردازش سیستم تشکیل شده است. ورودی این دستگاه، فاضلاب می‌باشد که از طریق لوله‌های پلی اتیلن، به دستگاه ورود خواهد کرد. این فاضلاب به بخش مخزن دستگاه هدایت خواهد شد.

در سپتیک تانک، ابتدا عملیات زلال سازی بر روی فاضلاب ورودی انجام می‌گیرد. در طی این عملیات، ذرات درشت و جامد به دام افتاده و لجن، چربی و روغن‌های فاضلابی از آن جدا خواهد شد.

خروجی سپتیک تانک، گاز متان حاصل شده از عملیات تصفیه‌ی فاضلاب و هم‌چنین فاضلاب مایع شده‌ی نهایی می‌باشد. این خروجی‌ها از طریق لوله‌های مشخص، به بیرون از سپتیک تانک هدایت می‌شوند.

انواع سپتیک تانک و نحوه کارکرد آن
انواع سپتیک تانک و نحوه کارکرد آن

انواع سپتیک تانک

برحسب کاربردهای مختلف، تنوع زیادی از انواع سپتیک تانک، ایجاد شده است. هرچند در تمام این انواع، شیوه‌ی فعالیت به طرز یکسانی خواهد بود. 

جنس انواع سپتیک تانک، می‌تواند از متریالی مانند بتن، پلی اتیلن، فایبرگلاس و سنگ باشد. هر کدام از این متریال، خواص و ویژگی‌های خاص خود را دارند که کاربرد متفاوتی را رقم خواهد زد. قابل ذکر است که این متریال، در بخش مخزن سپتیک تانک به کار برده می‌شوند. به عبارت بهتر، انواع سپتیک تانک بتنی، مخزنی از جنس بتن، سپتیک تانک‌های آجری مخزن از جنس آجر و غیره خواهند داشت.

کاربردهای انواع مختلف سپتیک تانک

تا به این‌جای مطلب، با دستگاه سپتیک تانک، آشنا شدید و شیوه‌ی انجام عملیات تصفیه‌ سازی آن را خواندید. جالب است بدانید که خروجی انواع سپتیک تانک، تنها برای روان‌سازی و جلوگیری از انسداد لوله‌های فاضلابی، به کار برده نخواهد شد.

در برخی از کشورهای اروپایی، از آب خروجی انواع سپتیک تانک، برای آبیاری ریشه‌های درختان استفاده می‌شود. ناگفته نماند که این آب برای مصارف روی زمین مناسب نیست. یعنی باید از قبل، شبکه‌ی زهکشی در داخل و زیر زمین برای آبیاری ریشه‌ی درختان قرار داده شود.

انواع بتنی

سپتیک تانک‌هایی که مخزن آن‌ها از جنس بتن ساخته می‌شوند، یکی از انواع این دستگاه‌ها به شمار می‌آید. مهم‌ترین مسأله‌ای که در خصوص این دستگاه‌ها مطرح می‌شود، قابلیت نفوذ فاضلاب به بتن و در نتیجه نشت آن از بدنه و درزها می‌باشد. این مشکل علاوه بر آن‌که می‌تواند سبب ایجاد آلودگی شود، می‌تواند به سرعت به تخریب این بدنه بیانجامد. بنابراین هر اندازه که در ساخت این نوع از انواع سپتیک تانک، از بتن با ضریب نفوذ پذیری بیش‌تر استفاده شود، مقاوم‌تر خواهد بود. برای افزایش این ضریب می تواند از پوشش قیری یا سیمانی روی بدنه استفاده نمود.

انواع آجری

سپتیک تانک آجری را از آجر فشاری و ملات ماسه سیمان می‌سازند. گاه به جای آجر در ساخت این نوع از انواع سپتیک تانک، از بلوک‌های سیمانی یا سنگ نیز استفاده می‌شود. این جنس از سپتیک تانک‌ها می‌تواند نشتی زیادی به بار آورد. و همین مسأله به عنوان مهم‌ترین عیب آن شناسایی می‌شود.

انواع پلی اتیلن

پلی اتیلن مقاومت بسیار خوبی در برابر خوردگی دارد. هم‌چنین سپتیک تانک پلی اتیلنی را می‌توان در سرعت بسیار زیاد تولید نمود. بنابراین مزایای این تیپ از سپتیک تانک‌ها زیاد بوده و استفاده از آن راحت‌تر و بدون دردسرتر خواهد بود.

شرکت بنیان آب سازنده و بهره بردار تصفیه خانه و شبکه آب و فاضلاب آماده ارائه انواع مشاوره رایگان در زمینه به شماست. کافی است با ما تماس بگیرید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

آخرین مطالب سایت