تصفیه فاضلاب بیمارستان | پکیج تصفیه فاضلاب بیمارستانی


تصفیه فاضلاب بیمارستان
5/5 - (1 امتیاز)

تصفیه فاضلاب بیمارستان با توجه به اهمیتی که دارد بسیار حیاتی است. شرکت بنیان آب سازنده و بهره بردار تصفیه خانه فاضلاب است. اگر در این زمینه نیاز به مشاوره دارید. میتوانید در این زمینه به صورت رایگان از متخصصین ما مشاوره بگیرید.

مصرف آب در محیط های بیمارستانی بسیار زیاد است. علاوه بر بخش عظیمی از آب ها که صرف شستشوی سطوح و سالن ها، سالن های رختشویی، رستوران و غیره می شود. بخشی نیز در سرویس های بهداشتی مورد استفاده قرار میگیرند. به کلیه پسابهای تولید شده در بیمارستانها و واحدهای درمانی که به مواد دارویی، مواد ضدعفونی کننده و گند زداها و همچنین مواد شیمیایی و رادیواکتیوی آلوده هستند. فاضلاب بیمارستانی گفته میشود.

فاضلاب بیمارستانی از خطرناک ترین فاضلاب های تولید شده در محیط های بیمارستانی و درمانی انسان و دام است. که ورود آنها به طبیعت میتواند تاثیرات نامطلوب متعددی را به همراه داشته باشد. علاوه بر ایجاد بوی زننده و بد در محیط، این پساب ها می توانند مشکلاتی از قبیل جهش ژنتیکی در انسان و همچنین تغییرات جنسی در ماهی ها را نیز سبب شود.

به عبارت دیگر فاضلاب بیمارستانی (Hospital sewage ) فاضلابهایی است. که در مقادیر بیشتر، از تمام واحدهای بیمارستانها از جمله اورژانس، کمکهای اولیه، اتاق عمل، درمان دارویی، آی سی یو، آزمایشگاههای شیمیایی و بیولوژیکی، رادیولوژی، ناهار خوری و فعالیتهای رختشویی نسبتاً بیشتری تولید می شود.

انواع فاضلاب های تولید شده در محیط های بیمارستانی

  • آب سیاه: این گروه از پساب ها در سرویس های بهداشتی واحدهای درمانی تولید شده است. مانند فاضلاب های شهری می باشند. برای تصفیه این گروه از پساب ها از تجهیزات موجود در پکیج تصفیه فاضلاب بهداشتی استفاده میشود.
  • فاضلاب خاکستری: خطرناک ترین نوع فاضلاب در محیط های درمانی است. حاوی مقدار زیادی از داروها، مواد ضد عفونی کننده، پساب های حاوی مواد رادیواکتیو و همچنین مواد شوینده است. روش مناسب جهت تصفیه این نوع فاضلاب استفاده از پکیج تصفیه فاضلاب بیمارستان میباشد.

پساب های خاکستری که حاوی مقدار زیادی از داروها است. در گروه خطرناک ترین نوع فاضلاب در واحدهای درمانی به شمار می روند. لازم به ذکر است که از داروهایی مصرف شده برای انسان ها، 60 تا 80 درصد آنها دفع میشوند. به همین دلیل حجم این مواد در فاضلاب بسیار زیاد است.

  • آب باران: کم خطرترین نوع فاضلاب در محیط های درمانی است. که از عبور و تجمع آب باران در محوطه و پشت بام بیمارستان بدست می آید. نیاز به تصفیه نداشته و برای آبیاری فضای سبز بیمارستان می توان از آنها استفاده نمود.

فاضلاب حاصل از بیمارستان ها شامل آلودگی های زیر میباشد:

  1. پاتوژن های میکروبی و باکتری ها و ویروس های مضر.
  2. انواع داروها و متابولیت های آنها.
  3. ایزوتوپهای رادیواکتیوی.
  4. مواد شیمیایی خطرناک، فلزات سنگین.
  5. پسماند انواع دارو.

سرانه تولید فاضلاب بیمارستانی:

حجم فاضلاب تولیدی در بیمارستان ها به تعداد تخت های بیمارستان و همچنین نوع بیمارستان ، پرسنل و غیره بستگی دارد. با دانستن این دو پارامتر میزان آب مصرفی در بیمارستان را میتوان بدست آورد. بدین ترتیب میزان فاضلاب تولیدی (که معمولا 85 درصد آب مصرفی می باشد) را بدست آورد.

مهم ترین آلاینده های فاضلاب بیمارسـتانی

مـواد آلی، ویروس ها و باکتری های بیماریزا، مولکول های ناشی از مواد دارویی متابولیزه نشـده. نظیـر آنتـی بیوتیـکهـا ترکیبات ارگانوهالوژن مانند ترکیبات آلی هالوژن دار قابل جذب بر روی کـربن فعـال، رادیـو ایزوتـوپ هـا، گندزداها، کلر و فلزات سنگین مانند نقره و جیوه هسـتند.

تصفیه فاضلاب بیمارستان

نقش داروها در فاضلاب بیمارستانی

هنگامی که انسان دارویی را مصرف میکند. حدود 90-50 درصد آن بدون تغییر و باقیمانده آن به شکل متابولیت های شیمیایی مانند فرآورده های فرعی از فعل و انفعالات بدن دفع می شود. همچنین بسیاری از داروها به جهت تأثیر بیشتر در درمان بصورت مقاوم و پایدار طراحی شده است. می توانند ساختار شیمیایی خود را حفظ نمایند و پس از دفع وارد طبیعت شده و بمدت طولانی بدون هیچ تغییری باقی بمانند. در بیان انواع مختلف داروهای مصرفی می توان به تأثیر چهار گروه بزرگ داروها بر محیط اشاره کرد:

  1. هورمون های جنسی: هورمون استروژن در آبهای طبیعی در حدود نانوگرم بر لیتر مشاهده شده است. شواهد و اسناد زیادی در تحقیقات نشان می دهند که مقادیر هورمون های جنسی حتی بسیار کمتر از 1mg/l بر حیات وحش و طبیعت مؤثر میباشند.
  2. مواد رادیواکتیو: 70-60 درصدی  که از طریق خوراکی وارد بدن میشود. بوسیله ادرار دفع می شود.
  3. آنتی بیوتیکها: هنوز هیچ گونه اطلاعات جامعی درباره اثرات آنتی بیوتیک وجود ندارد. آنتی بیوتیکی که در برخی از بیمارستان های اروپا در فاضلاب انتشار می یابد بالغ بر 50 mg/l می باشد.

تاثیر فاضلاب بیمارستانی بر طبیعت

مهم ترین تاثیرات منفی پساب های بیمارستانی شامل رشد و تکثیر باکتری های بیماری زا و مسری، ایجاد جهش ژنتیکی، افزایش احتمال سرطان و شیوع بیماری های مختلف می باشد. البته اشاره به این نکته نیز ضروری می باشد که علیرغم راه اندازی واحدهای تصفیه در بیمارستان ها، مقدار زیادی از این فاضلاب ها به آب های زیر زمینی نفوذ می کنند و تهدیدی برای سلامت انسان و طبیعیت و حیوانات به شمار می روند.

تصفیه فاضلاب بیمارستانی

تصفیه فاضلاب بیمارستانی در مقایسه با تصفیه انواع فاضلاب های شهری و بهداشتی و انسانی دارای اهمیت بسیاری است. مهم ترین و اصلی ترین گام ها برای تصفیه پساب های بیمارستانی در این واحد انجام میشود. در حالت کلی پکیج های در نظر گرفته شده برای این منظور شامل چند بخش مهم می باشند. در آنها تجهیزاتی از قبیل انواع آشغالگیر مکانیکی، سیستم های پمپاژ، زلال سازها، سیستم ها و تجهیزات هوادهی، تجهیزات کلر زنی و مخزان گند زدایی استفاده میشود.

تصفیه فاضلاب در بخش های درمانی اهمیت بسیار زیادی داشته است. در حال حاضر نیز محدودیت های بسیار زیادی برای ورود این پساب ها به طبیعت اعمال شده است. از مهم ترین دلایلی که باعث شده اند تا تصفیه فاضلاب در محیط های درمانی اهمیت زیادی پیدا کند اثرات نامطلوب مواد دارویی بر طبیعت، انسان و همچنین حیوانات و آبزیان می باشد.

استانداردهای در نظر گرفته شده برای تصفیه فاضلابهای بیمارستانی:

  1. تصفیه در نظر گرفته شده قادر به حذف 95 درصد از باکتریها و سایر مواد آلاینده میکروبی باشد.
  2. لجن حاصل هضم بی هوازی شده است. در انتها تخم کرم ها در هر لیتر نمونه کمتر باشند.
  3. ترکیبات خطرناک قبلی از پساب تصفیه شده بصورت کامل جدا شوند.
  4. تمامی گزینه های موجود برای رفع مشکل فاضلاب حاصل از یک بیمارستان مدنظر قرار گیرد.
  5. چنانچه شبکه فاضلاب شهری بصورت کامل اجرا شده باشد. می توان نسبت به تخلیه فاضلابهای بیمارستان به تصفیه خانه فاضلاب شهری اقدام نمود.

چهار روش کلی برای تصفیه فاضلاب بیمارستانی :

  • تخلیه مستقیم فاضلاب به محیط (روش منسوخ شده خودپالایی)
  • تصفیه فاضلاب بیمارستانی در تصفیه خانه فاضلاب شهری
  • پیش تصفیه درمحل و سپس تصفیه فاضلاب در تصفیه خانه های فاضلاب شهری
  • تصفیه فاضلاب درمحل و سپس تخلیه به محیط

مراحل تصفیه فاضلاب های بیمارستانی

  • تفکیک پساب های بیمارستانی : هر نوع فعالیت بیمارستانی که منجر به تولید فاضلاب می گردد ، بررسی می شود. این فعالیت ها از نظر معمولی یا خاص بودن یا مواد شیمیایی آلوده قابل تفکیک هستند.

 

  • آشغالگیری و جمع آوری : فاضلاب های عمومی بیمارستان از طریق شبکه فاضلاب و منهول ها به سمت یک حوضچه ی متعادل کننده ی جریان هدایت می شوند. هدف از این کار این است که هم از نظر جریان و هم از لحاظ میزان آلودگی با یکدیگر مخلوط و یکدست شوند. در بخش ورودی به این حوضچه ، یک دستگاه و سبد آشغالگیری مناسب جهت جداسازی زباله ها و آشغال های درشت از پساب به کار گرفته میشود.

 

  • انتقال پساب به واحدهای اصلی تصفیه پساب بیمارستانی: فاضلاب خام و یکنواخت شده از طریق پمپ های مستغرق فاضلابی و عبور از آشغالگیرهایی با قابلیت جمع آوری ذرات ریزتر، وارد مخازن انجام فرآیند اصلی تصفیه فاضلاب میشوند.

 

  • ضد عفونی تصفیه پساب بیمارستانی : پس از طی مراحل کامل پس از زلال سازی، پساب توسط کلر یا ازن ضدعفونی می گردد تا فرآیند تصفیه فاضلاب تکمیل می گردد . به عنوان یک راهکار متداول، در این مرحله از کلر استفاده میشود.

 

  • فیلتراسیون : فیلترهای تحت فشار عمودی یا افقی یا انواع دیگر فیلتراسیون می تواند ذرات معلق موجود در پساب خروجی  بیمارستانی را در حد استاندارد کاهش دهد. بدین ترتیب پساب تصفیه شده را میتوان به محیط های طبیعی مانند رودخانه و چاه تخلیه کرده و همچنین برای آبیاری فضای سبز نیز از آن استفاده کرد.

پکیج تصفیه فاضلاب بیمارستانی

در سال های اخیر، بیمارستان ها مصرف کنندگان قابل توجهی از آب در روز هستند و تولید چند برابر فاضلاب از بیمارستان ها به دلیل توسعه در حوزه پزشکی در حال افزایش است. فاضلاب بيمارستان ها حاوی آلاينده هاي عفونی و خطرناک است که بايد قبل از تخليه آن در محیط زیست، تصفيه گردد و با توجه به پتانسیل وجود چنین خطراتی در پسابها و فاضلابهای بیمارستانی و مراکز بهداشتی و درمانی استفاده از یک سیستم تصفیه فاضلاب مناسب بسیار ضروری میباشد

استفاده از پکیج تصفیه فاضلاب بیمارستان یکی از مقرون به صرفه ترین و مناسبترین راهکارهای تصفیه فاضلابهای بیمارستان میباشد. در اینگونه سیستم ها هر واحد به صورت مستقل و قابل دسترس برای اپراتور طراحی و اجرا می شوند . پکیج تصفیه فاضلاب بیمارستانی یک پساب خروجی با کیفیت و استاندارد را ایجاد می نماید و به دلایل متعدد این روش به سایر روش ها برتری های زیادی دارد.

پارامترهای زیر در طراحی پکیج  پساب بیمارستانی باید در نظر گرفته شود:

  • حجم فاضلاب تولیدی
  • آنالیز کیفی فاضلاب
  • استاندارد خروجی تصفیه خانه فاضلاب

جنس بدنه پکیج:

بدنه دستگاه تصفیه فاضلاب بیمارستانی می تواند پلی اتیلن و یا فلزی و در برخی موارد که محدودیت فضا وجود دارد کامپوزیت استفاده گردد و پکیج تصفیه فاضلاب پل اتیلن بدلیل قابلیت دفن درون زمین بدون سازه نگهبان همچنین صرفه اقتصادی دارای ارجحیت نسبت به مابقی مدلها می باشد.

قیمت پکیج تصفیه فاضلاب بیمارستان:

عوامل تعیین کننده قیمت دستگاه های تصفیه پساب بیمارستان :

  • ویژگی ها و آنالیز کیفی فاضلاب
  • روش یا فرآیند تصفیه فاضلاب
  • انتخاب تجهیزات از نظر نوع و برند
  • استاندارد پساب خروجی از پکیج تصفیه
  • نوع ساخت بدنه پکیج
  • مقدار دبی فاضلاب بیمارستانی ورودی به سیستم تصفیه

برای مشاوره رایگان راجع به تصفیه فاضلاب میتوانید با مشاوران متخصص ما تماس بگیرید. شرکت بنیان آب ارائه دهنده خدمات مختلف تصفیه آب و فاضلاب مانند: بهره برداری، ساخت، تامین و مشاوره با رزومه درخشان پاسخگو شما است.

02126240128

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

آخرین مطالب سایت