تصفیه فاضلاب شهری


تصفیه فاضلاب نفتی در ابعاد بزرگ
5/5 - (1 امتیاز)

کمبود آب امروزه به یک معضل بزرگ در جهان تبدیل شده است. تصفیه فاضلاب شهری یکی از کاربردی ترین راه های از بین بردن آلاینده ها، دفع سموم  و حفظ محیط زیست است. به طور کلی می توان گفت که تصفیه فاضلاب شهری یکی از راه های تامین منابع آب به خصوص برای کشاورزی  است.

تعریف فاضلاب شهری

تمام فاضلاب تولید شده در ساختمان های مسکونی از دستشویی، حمام، سینک، سطوح مختلف، فاضلاب های زندان، هتل ها، مراکز خرید،رستوران ها، آب حاصل از باران و برف و …. را فاضلاب شهری می گویند. با توجه به فرآیند تولید این پسماندها، بیشترین آلودگی موجود در آنها بیولوژیکی و فیزیکی است و مواد شیمیایی کمتری در آنها وجود دارد. به دلیل وجود مقادیر زیادی ذرات جامد، مواد آلی و عوامل بیماری زا و گاه مواد شیمیایی و فلزات سنگین و غیره، تخلیه مستقیم این گونه فاضلاب ها در طبیعت سلامت محیط زیست را به خطر می اندازد. طبق استاندارد های موجود تقریبا 90-80 درصد آب مصرفی به فاضلاب تبدیل می شود.

فاضلاب شهری کجا می رود؟

در واقع یکی از راه های دفع  فاضلاب های شهری رهاسازی در رودخانه یا آب دریا است. در واقع قبل از ورود فاضلاب شهری به آب های سطحی، فاضلاب باید تصفیه شود.
با حذف عناصر سمی  از فاضلاب می توان از این آب برای مصارف کشاورزی استفاده کرد، اما فاضلابی که برای مصارف کشاورزی استفاده می شود با فاضلابی که در آب های سطحی جریان دارد متفاوت است. و فرآیند تصفیه متفاوتی از هم دارند.

یکی از مزایای فاضلاب شهری استفاده مجدد از آن در آبیاری چمن های شهری، کشاورزی و درختکاری می باشد. از معایب فاضلاب شهری می توان به کاهش اکسیژن محلول، ایجاد بوی نامطبوع، مهاجرت و مرگ و میر آبزیان اشاره کرد.

هدف از تصفیه فاضلاب شهری و مزایای آن

شاید برای شما هم این سوال پیش بیاید که با وجود منابع غنی آبی چرا باید همچنان برای تصفیه فاضلاب تلاش کنیم؟ بسیار مهم است که مراقب سلامتی و محیط زیست خود باشیم. تلاش برای تمیز نگه داشتن آب، این ماده حیاتی و تصفیه فاضلاب شهری در اولویت صددرصدی است. دلایل زیادی برای این امر وجود دارد که در اینجا به برخی از مهمترین آنها می پردازیم.

حفظ سلامتی انسان

اگر از فاضلاب و آب کثیف غفلت شود، بیماری های زیادی برای انسان ها ایجاد می شود. زیرا آب ارتباط تنگاتنگی با زندگی ما انسان ها دارد و جدا از مصرف روزانه برای نوشیدن، در کار و اوقات فراغت ما نیز نقش به سزایی دارد. اگر فاضلاب شهری تصفیه نشود ، مطمئنا سلامت هر یک از ما را تهدید می کند.

حفاظت از رودخانه ها، آب های دریا و اقیانوس ها

از آنجایی که رودخانه ها، سواحل و تالاب ها زیستگاه های مهمی برای هزاران گونه آبزی  هستند، این موجودات نقش مهمی در محیط زیست دارند. علاوه بر این، پرندگان مهاجری که از آب‌های رودخانه‌ها و سواحل استفاده می‌کنند به طور فزاینده‌ای در معرض تهدید قرار می‌گیرند. با تصفیه آب های شهری، جدای از نجات جان خود، در حفاظت از پرندگان و گونه های آبزی نیز تلاش می کنیم.

کاهش ضایعات

با تصفیه فاضلاب از ورود بسیاری از زباله ها به محیط زیست جلوگیری می شود. بنابراین سلامت محیط زیست تضمین میشود. با تصفیه فاضلاب شهری، بسیاری از دولت ها و کشورها در فرآیند مبارزه با آلودگی محیط زیست در هزینه های خود صرفه جویی می کنند.

تولید انرژی

لجن می تواند به عنوان منبع انرژی در فرآیندهای تصفیه فاضلاب شهری استفاده شود. زیرا باکتری های موجود در آن در دمای 35 درجه سانتیگراد بدون اکسیژن رشد می کنند. گازهای تولید شده در فرآیند تصفیه توسط این باکتری ها دارای مقدار قابل توجهی گاز متان است. می توان از  این گاز به طور گسترده برای تولید برق استفاده کرد.

تولید کود

از فاضلاب شهری تصفیه شده میتوان به عنوان کود در کشاورزی استفاده کرد زیرا سرشار از مواد آلی و معدنی مورد نیاز گیاه است در نتیجه این کار باعث صرفه جویی در هزینه های کشاورزی می شود.

تامین منابع آب

با توجه به رشد جمعیت و کمبود منابع آب در سال های اخیر ، تصفیه فاضلاب و استفاده مجدد از آن می تواند گامی موثر در جهت کاهش مصرف آب و حفظ منابع آبی باشد .بعد از تصفیه آب شهری  میتوان از این آب در کشاورزی، آبیاری چمن های شهری و برخی صنایع مجدد استفاده کرد.

علاوه بر موارد ذکر شده در بالا تصفیه فاضلاب شهری باعث حذف مواد معلق و شناور، شکستن مواد آلی قابل تجزیه بیولوژیکی (مواد آلی فساد پذیر ) به مواد معدنی کم ضرر، نابودی پاتوژن و پارازیت ها ،حذف مواد سمی و همچنین حذف فلزات سنگین مضر برای بدن و حفظ سلامت آب های زیرزمینی می شود .

مراحل تصفیه فاضلاب شهری

تصفیه فاضلاب شهری دارای مراحل مختلفی است. از جمله این مراحل میتوان به آشغالگیری یا تصفیه مقدماتی، دانه گیری فاضلاب، ته نشینی، تصفیه ثانویه یا حذف بیولوژیکی و گند زدایی اشاره کرد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

آخرین مطالب سایت