طراحی و ساخت دستگاه تصفیه آب صنعتی نیاز به دانش بالای متخصصان و تجربه عملی افراد کارآزموده دارد. شرکت بنیان آب پیمانکار پروژههای در زمین تصفیهخانه و شبکههای آب میباشد و در ساخت و بهرهبرداری از پروژههای مربوط به آب و فاضلاب فعالیت دارد. علاوه بر آن متخصصان و کارشناسان این مجموعه به صورت رایگان مشاورههای تخصصی آب و فاضلاب را به هموطنان عزیز ارائه مینماید.
جهت مشاوره رایگان با ما تماس بگیرید
به منظور پیاده سازی انواع پروژههای طراحی و ساخت دستگاه تصفیه آب صنعتی مراحل مختلفی مورد بررسی و اجرا قرار میگیرند. در صورتی که این مراحل به درستی پیاده سازی و اجرا شوند، امکان بهرهبرداری مناسبتری از منابع موجود را فراهم میکند. در ادامه این مطلب مراحل مختلف ساخت دستگاه تصفیه آب صنعتی مورد بررسی قرار خواهند گرفت.

مرحله اول طراحی دستگاه تصفیه آب صنعتی: آنالیز دقیق آب ورودی
به منظور طراحی و اجرا یک دستگاه تصفیه آب صنعتی ابتدا باید آنالیز دقیقی از آب ورودی به دستگاه به عمل آید. این آنالیز شامل مشخص نمودن نوع عناصر و میزان غلظت آنها در آب میباشد. این نکته را در نظر داشته باشید که بدون آنالیز آب در آزمایشگاههای معتبر امکان طراحی یک سیستم تصفیه آب مناسب وجود ندارد. طراحی سیستم اسمز معکوس برای این دستگاه، بر مبنای نوع آب ورودی و انتظاری که از کیفیت آب خروجی در نظر داریم انجام میشود.
مرحله دوم انتخاب نوع الگوی جریان در سیستم اسمز معکوس
به طور کلی در سیستم اسمز سه نوع الگوی جریان به شرح زیر وجود دارد.
- پیوسته
- نیمه پیوسته
- ناپیوسته
الگوی استانداردی که برای ساخت انواع دستگاه تصفیه آب صنعتی بزرگ مورد استفاده قرار میگیرد، از نوع پیوسته میباشد. در این سیستم انواع آب ورودی تنها یک بار از فیلترهای سیستم عبور میکند. در سیستمهای کوچکتر، از الگوی جریان ناپیوسته استفاده میشود. این سیستمها برای مواردی که آب ورودی به نوعی پساب یا فاضلاب میباشند مناسب است.

مرحله سوم انتخاب فیلتر مناسب برای دستگاه تصفیه آب صنعتی
برای انتخاب فیلتر ممبران مناسب باید پارامترهای زیر را مدنظر قرار داد.
- نوع آب ورودی
- کیفیت آب خروجی
- پتانسیل فولینگ
- اولویت هزینه سرمایهگذاری یا عملیاتی
توجه داشته باشید اگر آب ورودی به دستگاه آب شور باشد، از فیلتر ممبران sw استفاده میشود. فیلتر ممبران bw نیز برای آب لب شور مورد استفاده قرار میگیرد. به طور معمول آبهایی که دارای TDS زیر 10000 میلیگرم میباشند، آب لب شور نامیده میشوند. آبهای شور نیز میزان TDS بالای 10000 میلیگرم دارند.
معرفی و بررسی فاکتورهای مختلف در طراحی و ساخت دستگاه تصفیه آب صنعتی
فلاکس طراحی فاکتوری است که تعیینکننده تعداد فیلترهای مورد نیاز برای دستگاه تصفیه آب صنعتی میباشد. این فاکتور بر اساس دو پارامتر زیر مشخص میگردد. نکته دیگر در ساخت این دستگاهها مشخص نمودن تعداد فیلترهای آن میباشد. برای تعیین تعداد فیلترهای مورد نیاز در سیستم باید عواملی مانند سطح فعال غشا، فلاکس طراحی و دبی آب تولید را مورد بررسی قرار دهیم.
در صورتی که کیفیت آب ورودی پایین بوده و میزان ریکاوری سیستم بالا باشد، لازم است که تعداد فیلترهای ممبران را افزایش دهیم. یکی دیگر از راههایی که میتوان میزان ریکاوری سیستم را در روش تک مرحلهای افزایش داد استفاده از جریان برگشتی میباشد.

نسبت بین مراحل اصطلاحی است که مشخصکننده تعداد پرشروسل های مرحله اول به تعداد آنها در مرحله دوم میباشد. در واقع در سیستمهای اسمز معکوس چند مرحلهای باید تعیین شود که چه تعدادی از پرشروسل ها در مرحله اول و چه تعدادی در مرحله دوم قرار میگیرند. لازم به ذکر است که نسبت بین مراحل در دستگاههای تصفیه آب لب شور بهصورت ۲:۱ میباشد. در سیستمهای تصفیه آب شور نیز این نسبت بهصورت ۳:۲ میباشد.
به منظور بهینهسازی عملکرد سیستم تصفیه سازی، بالانس نمودن جریان آب تصفیه شده با روشهای زیر انجام میشود.
- افزایش میزان فشار در مرحله دوم
- ایجاد فشار در مسیر جریان آب تصفیهشده
این نکته را در نظر داشته باشید که میتوان در هر پرشروسل از فیلترهای ممبران متفاوت استفاده نمود. به این معنی که در ابتدای هر پرشروسل از فیلترهای ممبران با خصوصیت HE استفاده شود. در انتهای وسل نیز از فیلتر ممبران با ویژگی LE به کار گرفته میشود.
آخرین مرحله از مراحل طراحی دستگاه تصفیه آب صنعتی این است که پیش از اجرا و بهرهبرداری از سیستم آن را مورد بررسی قرار دهیم. زیرا باوجود تمام دقت و ملاحظاتی که صورت میگیرد، امکان بروز خطا در طراحی وجود دارد. یک راهکار مؤثر برای رفع خطاهای احتمالی استفاده از نرمافزار طراحی مناسب، برای آنالیز و شبیه سازی سیستم میباشد.