ساخت پکیج تصفیه فاضلاب


رتبه این مطلب

افزایش مصرف آب در جوامع از یک سو و توجه به مشکلات ناشی از آلودگی منابع آب از سوی دیگر، مسئولان آب و فاضلاب را به طراحی و ساخت پکیج فاضلاب برای کاهش غلظت آلاینده های پساب ترغیب کرده است. بدون شک پکیج های تصفیه فاضلاب یکی از بهترین محصولات دهه های اخیر هستند که تاثیر زیادی بر سلامت محیط زیست داشته و چرخه تولید فاضلاب بهداشتی را بهبود بخشیده است. کارخانه ها و کارگاه های بزرگی در زمینه طراحی و تولید این دستگاه ها فعال هستند که هر کدام با استفاده از مواد مرغوب سعی در ارائه محصولی منحصر به فرد به بازار دارند.

اجزای پکیج تصفیه فاضلاب

  • مخزن متعادل کننده
    مخازن متعادل کننده در شرایطی استفاده می شوند که دبی فاضلاب، ترکیب، مقاومت یا دما کاملا متفاوت باشد.
  • مخزن بیوراکتور
    یک بیوراکتور غشایی معمولاً از روش میکروفیلتراسیون MF یا روش اولترافیلتراسیون UF استفاده می کند و آنها را با یک فرآیند بیولوژیکی مانند بیوراکتور رشد معلق ادغام می کند. ممبران ها به عنوان یک فیلتر عمل می کنند و  خروجی آنها فاقد ذرات معلق است.
  • مخزن زلال کننده
    اگر مواد جامد معلق در فاضلاب غلظت بیشتری داشته باشند، به زلال‌کننده‌ها نیاز است. تقریباً تمام مخازن تصفیه فاضلاب دارای طراحی دایره ای یا مستطیلی هستند. مخزن زلال کننده بر اساس اصل گرانش کار می کند.
  • مخزن کلر
    کلر را می توان در گندزدایی زباله به صورت  عنصر کلر (گاز) یا به صورت ترکیب کلر، مانند: محلول مایع هیپوکلریت سدیم یا هیپوکلریت کلسیم جامد استفاده کرد.
  • دمنده ها یا بلوئر
    دمنده ها معمولا برای تهویه در پکیج های لجن فعال و تقویت سیستم های هوازی استفاده می شوند.
  • تابلو برق
    برای کنترل خودکار دستگاه، تابلو برق با کلیه ورودی و خروجی های مورد نیاز در نظر گرفته می شود.

طراحی پکیج تصفیه فاضلاب

واحد طراحی با توجه به نوع و کمیت پساب و پارامترهای فاضلاب (BOD-COD-TSS-DO-PH -…) نوع فرآیند تصفیه آب را تعیین می کند. پس از بررسی داده های دریافتی، این واحد بهینه ترین روش را برای فرآیند تصفیه طراحی می کند. موارد لازم برای طراحی به شرح ذیل هستند:

  • اصول فرآیند طراحی پکیج تصفیه فاضلاب
  • نمودار جریان فرآیند شامل تعادل حجم (جرم)، انرژی و مواد شیمیایی
  • برنامه ریزی
  • نمودار لوله کشی و لیست مربوطه شامل مواد (تجهیزات، لوله، شیر، ابزار، موتور و لیست ورودی و خروجی) ،برگه های داده ی تجهیزات و ارزیابی فنی و اقتصادی می باشد.
  • PLC
  • مدارک فنی
  • خدمات برنامه ریزی، اجرا و آموزش
  • نظارت و کنترل طراحی
  • بهینه سازی فرآیند از نظر صرفه جویی در انرژی و مواد شیمیایی
  • نصب پکیج های تصفیه فاضلاب
  • بودجه برآوردی پروژه شامل هزینه های عملیاتی

پکیچ فاضلاب

طراحی واحد های ساخت پکیج فاضلاب

واحد فناوری آب و فاضلاب با انتخاب تجهیزات مکانیکی مناسب، اطلاعات دریافتی را به واحدهای مکانیکال و الکتریکال منتقل می کند.

_ واحد طراحی مکانیکال

این واحد نقشه سه بعدی و نقشه ساخت پکیج را با توجه به طراحی و ابعاد پکیج ارائه می دهد. به علاوه تهیه نقشه جانمایی تجهیزات بر روی پکیج به عهده ی این واحد می باشد که پس از آماده سازی در اختیار تیم ساخت و تولید قرار می گیرد.

رعایت نکات لازم در تهیه ی نقشه ی ساخت و جانمایی:

  • ابعاد پکیج طراحی شده و جانمایی تجهیزات باید به گونه ای باشد که پکیج قابل حمل باشد.
  • در جزئیات نقشه باید جنس پروفیل، ورق، لوله و تجهیزات و همچنین ضخامت آن مشخص شودوتجهیزات به شکلی جانمایی شوند که در تصفیه فاضلاب مشکلی ایجاد نکند.

_ واحد طراحی الکتریکال

این واحد با توجه به مشخصات پمپ ها و سایر تجهیزات موجود و همچنین اطلاعاتی که از واحد مکانیکال دریافت میکند، اقدام به طراحی تابلو برق متناسب با شرایط پروژه می کند.

_ واحد ساخت و تولید

این واحد پس از دریافت نقشه ساخت، نقشه ها را بررسی کرده  و پس از رفع اشکالات احتمالی، تجهیزات مورد نیاز را طبق نقشه ی ساخت سفارش می دهد.

مراحل ساخت پکیج تصفیه فاضلاب به روش هوادهی به وسیله دیفیوزر

در ساخت پکیج تصفیه فاضلاب پس از شاسی کشی کف یا به اصطلاح تیرریزی، شروع به ورق گذاری می کنند. اصولاً در ساخت این پکیج ها از ناودانی هایی با ضخامت 10*10 با قوطی هایی با همین مشخصات  برای تیر ریزی استفاده می شود. که این ناودان ها بسته به نوع و ابعاد و شرایط جوی محل نصب پکیج متفاوت هستند. بعد از شاسی کشی کف و دیواره های پکیج، نوبت به چسباندن ورق ها می رسد. جنس ورق از آلیاژ ST37 است. ضخامت ورق های دیواره های کف پکیج اصولا 8 میلی متر است و ضخامت دیواره های پکیج 6 میلی متر در نظر گرفته می شود. و همچنین ضخامت ورق برای قیف 8 میلی متر می باشد.

بعد از این مرحله نوبت به جوشکاری می رسد که با الکترود و جوش برقی انجام می شود. عموماً برای جوشکاری این نوع پکیج های تصفیه فاضلاب از الکترودهای 13*60 یا 18*70 استفاده می شود که پس از جوشکاری و نظارت، نوبت به رنگ آمیزی پکیج تصفیه فاضلاب می رسد که یکی از مهمترین موارد در ساخت پکیج می باشد. رنگ آمیزی با رعایت استاندارد به وسیله دستگاه ایرلیس انجام می شود. به طور کلی رنگ و نوع مواد بسته به نوع فاضلاب متفاوت خواهد بود.
پس از انجام مراحل فوق، نوبت به مونتاژ تجهیزات می رسد. ابتدا لوله کشی به لوله های پکیج تمام گالوانیزه انجام می شود، سپس بسته به نوع و حجم فاضلاب، دیفیوزرها از نوع حباب کوچک و حباب بزرگ نصب می شوند. بعد از آن بلوئر های هوادهی متناسب با نوع فاضلاب و مقدار هوا استفاده می گردد و در بعضی مواقع از کانال جانبی استفاده می شود. نصب تجهیزات برقی و تابلو برق آخرین مرحله در ساخت پکیج تصفیه فاضلاب می باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

آخرین مطالب سایت