سپتیک تانک چیست؟


سپتیک تانک چیست
1/5 - (1 امتیاز)

با توجه به مشکلات کمبود آب در کشور، امروزه تصفیه فاضلاب اهمیت بسیاری پیدا کرده است. یکی از مکان‌هایی که فاضلاب زیادی را به سرعت تولید می‌کند، منازل مسکونی می‌باشد.  در این مقاله قصد داریم تا بگوییم که سپتیک تانک چیست و عملکرد آن را برای تصفیه‌ی فاضلاب مسکونی، مورد بررسی قرار دهیم.

شرکت بنیان آب ارائه دهنده انواع خدمات در زمینه تصفیه آب و فاضلاب مانند بهره‌برداری و ساخت است. اگر نیاز به مشاوره تخصصی در زمینه فاضلاب خود دارید، میتوانید به صورت رایگان با متخصصین ما در ارتباط باشد.

فاضلاب به آبی گفته می‌شود که پس از استفاده، به درون چاه‌ها هدایت خواهد شد. با توجه به این که این آب، یعنی فاضلاب، حاوی ذرات جامد و غیره خواهند بود، نیاز است تا به منظور جلوگیری از بروز مشکلات و نیز جلوگیری از آلودگی، برای تصفیه‌ی آن اقدام شود. تصفیه‌ی فاضلاب با سپتیک تانک یکی از روش‌هایی است که می‌تواند برای این منظور استفاده شود. اگر کنجکاو هستید تا بدانید که سپتیک تانک چیست و دقیقا چه کاری را انجام می‌دهد، توصیه می‌کنیم تا انتهای این مطلب را دنبال کنید.

سپتیک تانک چیست؟

سپتیک تانک یک دستگاه است. این دستگاه به منظور تصفیه‌ی فاضلاب‌های مسکونی به کار گرفته می‌شود. در حقیقت هدف از به کارگیری سپتیک تانک، جلوگیری از کور شدن و انسداد لوله‌های چاه است.

مزیت سپتیک تانک چیست؟

همان‌طور که پیش‌تر نیز اشاره کردیم، از سپتیک تانک برای تصفیه‌ی فاضلاب استفاده می‌شود. زندگی شهری انسان‌های امروزی، سبب می‌شود تا پساب فاضلابی زیادی حتی در خانه‌ها و منازل مسکونی، تولید شود. این پساب‌های فاضلابی، هم خیلی زیاد و هم در زمان کوتاهی ایجاد می‌شوند. این امر سبب خواهد شد تا باکتری‌های غیرهوازی داخل چاه‌ها، فرصت کافی برای انجام فعل و انفعالات شیمیایی و تبدیل پساب‌های جامد به مایع را نداشته باشند. اما اگر این کار انجام نشود، لوله‌ی چاه دچار گرفتگی و انسداد خواهد شد. پس باید چه کار کرد؟

این‌جاست که اختراعی به نام سپتیک تانک، توانسته است مشکل را برطرف سازد. دانشمندان این دستگاه را ساختند تا فاضلاب جامد ورودی، ابتدا وارد سپتیک تانک شده و طی انجام یک سری فرآیند، فاضلاب مایع (کدر و با بوی بد) را به عنوان خروجی تحویل دهد که درون لوله‌ها و چاه، انسداد نداشته باشند. این امر که نحوه‌ی کار و فرآیندهای انجام شده در سپتیک تانک چیست را در ادامه‌ی بحث، مرور خواهیم کرد.

سپتیک تانک چیست
سپتیک تانک یکی از مهمترین روش‌های تصفیه فاضلاب است.

فرآیند عملیاتی سپتیک تانک

این‌که عملیات تصفیه و تبدیل پسماندهای فاضلابی جامد به مایع در سپتیک تانک چگونه است، یکی از مهم‌ترین مسایلی است که در خصوص شناخت این دستگاه مطرح می‌شود. 

در سپتیک تانک، اجزای مختلفی می‌بینیم. هر یک از این اجزا، برای انجام عملیات خاصی درون آن تعبیه شدند. همکاری این اجزا منجر به تحقق هدف نهایی، یعنی جلوگیری از انسداد لوله‌ها و چاه خواهد شد. حال ببینیم این بخش‌های مختلف در سپتیک تانک چیست؟

در بخش ورودی این دستگاه، یک لوله‌ی پلی اتیلن می‌بینیم که به عنوان لوله‌ی ورودی فاضلاب شناخته می‌شود. این لوله می‌تواند از نوع تک جداره یا دو جداره باشد. فاضلاب از طریق این لوله‌ها وارد سپتیک تانک خواهد شد. در این قسمت ورودی هم‌چنین به منظور جلوگیری از برگشت بوی بد فاضلاب به هنگام زمانی که از این سیستم استفاده نمی‌شود، یک سیفون نیز تعبیه خواهد شد.

بیش‌تر حجم دستگاه سپتیک تانک، مربوط به مخزن آن خواهد بود. ۶۶ درصد یعنی چیزی بالغ بر نصف حجم، به این مخزن در سپتیک تانک مرتبط خواهد بود. بخش اعظم مواد جامد فاضلابی که از طریق لوله‌های ورودی، درون این مخزن ریخته می‌شوند، در کفه‌ی مخزن رسوب می‌کنند.

در قسمت بعدی، یک مخزن زلال‌سازی داریم. البته پیش از این‌که مواد فاضلابی وارد این مخزن شوند، باید از یک دیواره‌ی جداکننده یا بافل عبور کنند. این بافل، سبب خواهد شد تا لجن و چربی و روغن‌های فاضلابی وارد مخزن زلال سازی نشوند.

چنان‌چه اشاره کردیم، مخزن زلال سازی، بخش دوم دستگاه سپتیک تانک به شمار می‌آید. ۳۳ درصد از حجم این دستگاه، به این مخزن مربوط می‌شود. در این مخزن رسوبات شامل لاشه‌ی میکروارگانیسم‌ها تصفیه خواهند شد و به صورت رسوب در این مخزن باقی می‌مانند.

در حین عملیات تصفیه‌ی فاضلاب،  گازهای مختلفی (عمدتا گاز متان) تولید خواهند شد. این گاز باید از سپتیک تانک بیرون رود. این کار از طریق لوله‌های خروج بیو گاز یا همان لوله‌ی ونت در این دستگاه انجام می‌گیرد. قطر لوله‌های ونت در سپتیک تانک چیزی در حدود ۶۳ میلی‌متر می‌باشد.

بخش دیگر در سپتیک تانک، به سیستم خروجی آن اشاره می‌کند. قطر لوله‌ی خروجی از لوله‌ی ورودی کم‌تر نیست.

شرایط مراقبت و استفاده از سپتیک تانک چیست؟

هر دستگاه و سیستمی، کارکرد مشخصی را دارد. این کارکرد، یک سری اصول و استانداردها را برای پیاده‌سازی می‌طلبد. به این معنا که شما باید این استانداردها را رعایت کنید تا بتوانید خروجی مورد نظرتان از دستگاه را داشته باشید. به همین دلیل است که با وسایل برقی، دفترچه‌های راهنما حاوی نکات ایمنی و استانداردهای استفاده از آن وسیله نیز ارائه می شود. در ادامه، برخی از مهم‌ترین شرایط کاربرد سپتیک تانک را بیان کرده‌ایم.

لوله‌های خروجی گاز یا همان ونت در دستگاه سپتیک تانک، باید به بالاترین نقطه‌ی ساختمان هدایت شود. در صورت عدم رعایت این موضوع، امکان انفجار سپتیک تانک وجود خواهد داشت.

بسیاری از کشورهای اروپایی، از آب خروجی از سپتیک تانک، برای آبیاری ریشه‌های درختان استفاده می‌کنند. برای این منظور نیاز است تا پس از نصب سپتیک تانک، شبکه‌ی زهکشی در زیر زمین انجام گیرد. در نظر داشته باشید که آب خروجی این دستگاه اصلا برای آبیاری روی سطح زمین، مناسب نیست.

استفاده از مواد خاصی از جمله شوینده‌ها و آنتی باکتریال‌ها، آب باران و سایر مواد دیگری که می‌توانند عملکردد باکتری‌های بی‌هوازی داخل مخزن سپتیک تانک را مختل کند، توصیه نمی‌شود. این مواد به دلیل فراوانی اکسیژن، از عملکرد صحیح باکتری‌ها جلوگیری خواهند کرد.

انواع سپتیک تانک چیست؟

جنس‌های متنوعی از سپتیک تانک را می‌سازند که هر کدام از آن‌ها، برای کاربردهای مختلف، مزایا و معایب مخصوص به خود را دارند. البته در تمام تنوع این دستگاه، عملکرد همیشه یکسان است. دستگاه سپتیک تانک را در انواع مختلفی از جمله جنس بتنی، پلی اتیلنی، فایبرگلاس و یا از جنس سنگی می‌سازند. مزایا و معایب این جنس‌های مختلف را می‌توانید از طریق مشورت با متخصصین این حوزه جویا شوید.

برای مشاوره رایگان راجع به تصفیه فاضلاب میتوانید با مشاوران متخصص ما تماس بگیرید. شرکت بنیان آب ارائه دهنده خدمات مختلف تصفیه آب و فاضلاب مانند: بهره برداری، ساخت، تامین و مشاوره با رزومه درخشان پاسخگو شما است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

آخرین مطالب سایت