صنایع غذایی یکی از بزرگترین صنایع در کشور است. فاضلاب یا پساب این صنایع همیشه به عنوان یک تهدید در محیط زیست ذکر شده اند. برای رفع این مشکل محیط زیستی بهترین راهکار پکیج تصفیه فاضلاب صنایع غذایی است. با ما همراه باشید تا بیشتر راجع به این موضوع صحبت کنیم. اگر نیاز به مشاوره در زمینه تصفیه فاضلاب دارید. متخصصان ما به صورت رایگان در خدمت شما هستند فقط کافی است با ما تماس بگیرید.
آب جدایی ناپذیرترین بخش صنایع مختلفی مثل صنایع غذایی است. بدلیل مصرف زیاد آب در این صنعت و تولید فاضلاب میتوان گفت استفاده از پکیج تصفیه فاضلاب صنایع غذایی نیز بسیار مهم است.
در صنعت مربوط به تولید مواد غذایی مختلف، دامنه وسیعی از کارخانجات مانند تولید انواع مختلف کنسرو رب گوجه فرنگی، تولید انواع خشکبار، سبزیجات خشک، قند، لبنیات، انواع نان، فراورده های گوشتی، شیرینی، شکلات، بیسکویت، انواع آبمیوه و شربت، مرباجات، ترشی، شوری، حبوبات و کمپوت وجود دارد. یکی از این موارد گاوداریها هستند در این مطلب راجع به آن مفصل توضیح دادهایم.
کارخانجات صنایع غذایی به دو نوع فصلی و غیر فصلی تقسیم می شوند. کارخانجات فصلی در ماههای خاصی از سال به فعالیت مشغول هستند. پس فاضلاب کمتری تولید میشود و کارخانجات غیر فصلی در تمام فصل های سال به فعالیت مشغول هستند. به همین دلیل مداوم فاضلاب تولید می شود. انتخاب روش تصفیه با پکیج تصفیه فاضلاب صنایع غذایی به فصلی و غیر فصلی بودن کارخانجات وابسته است.
کیفیت پساب صنایع غذایی برای تصفیه
کیفیت و کمیت فاضلاب در صنایع غذایی مختلف تحت تاثیر نوع محصول تولیده شده در آن کارخانه قرار دارد. در فاضلاب صنایع غذایی مقدار اکسیژن مورد نیاز بیولوژیکی (BOD) بین 10000-100 میلی گرم در لیتر است.
در فاضلاب صنایع غذایی میزان مواد معلق (TSS) بسیار متغییر است. مقدار آن ممکن است تا 120000 میلی گرم در لیتر متغییر باشد. در صنایع غذایی مختلف بیشترین فاضلاب در صنعت کنسروسازی ایجاد می شود. بیشترین میزان مواد معلق در صنعت نیشکر تولید می شود.
فاضلاب تولید شده در صنایع غذایی دارای میزان بالایی مواد جامد معلق، روغن، چربی و مواد آلی است. از آنجایی که این فاضلاب حاوی ترکیبات روغنی و مواد معلق بالاست نیاز است تا قبل از ورود این فاضلاب به شبکه فاضلاب شهری فرایند تصفیه روی آن انجام گیرد. لازم است روی فاضلاب تولید شده در صنایع کنسرو و کمپوت عملیات پیش تصفیه را انجام داد. سپس فاضلاب تصفیه شده را به سیستم جمع آوری فاضلاب شهری منتقل کرد.
در مرحله پیش تصفیه ذرات موجود در فاضلاب جداسازی می شوند. برای جداسازی ذرات از روش ته نشینی فیزیکی استفاده میشود. در کنار روش ته نشینی فیزیکی از روش های دیگری جهت تنظیم pH و کاهش غلظت مواد جامد معلق استفاده میشود.

در فاضلاب تولید شده در صنایع آبمیوه سازی و نوشابه میزان اکسیژن خواهی بیولوژیکی BOD در محدوده 4500-600 و اکسیژن خواهی شیمیایی COD در محدوده 8000-1200 است. چیزی حدود 79 درصد میزان آب مصرف شده در صنعت نوشابه سازی به فاضلاب تبدیل می شود. به همین جهت لازم است این فاضلاب تولید شده توسط پکیج تصفیه فاضلاب صنایع غذایی تصفیه گردد.
فاضلاب های صنایع غذایی دارای غلظت بالای آلاینده ها هستند. به همین جهت باید از روش های بیولوژیکی، فیزیکی و شیمیایی جهت تصفیه فاضلاب در کارخانجات صنایع غذایی استفاده شود.
روشهای تصفیه فاضلاب با پکیج تصفیه پساب صنایع غذایی
روشهای مختلفی جهت تصفیه فاضلاب صنایع غذایی پیشنهاد شده است. که این روشها شامل روشهای مختلف بیولوژیک هوازی مانند: روشهای IFAS و MBBR میباشد و روشهای بیهوازی شامل روش های UASB و ABR است.
قسمتهای تشکیل دهنده پکیج تصفیه فاضلاب صنایع غذایی
1. دانه گیر
2. آشغالگیری
3. ته نشینی
4. گند زدایی
5. تصفیه بیولوژیکی
6. مخزن ذخیره پساب
با توجه به نوع کیفیت فاضلاب در کارخانه میتوان بخشهای متنوع دیگری را به این پکیج اضافه و یا کم کرد. در نهایت فاضلاب تصفیه شده صنایع غذایی را برای آبیاری درختان و فضای سبز بکار برد. حتی میتوانید در خط تولید و شستشو آن را مورد استفاده قرار دهید.

برای مشاوره رایگان راجع به تصفیه فاضلاب میتوانید با مشاوران متخصص ما تماس بگیرید. شرکت بنیان آب ارائه دهنده خدمات مختلف تصفیه آب و فاضلاب مانند: بهره برداری، ساخت، تامین و مشاوره با رزومه درخشان پاسخگو شما است.