پکیج تصفیه فاضلاب نفتی چگونه است


تصفیه فاضلاب نفتی در ابعاد بزرگ
5/5 - (1 امتیاز)

در بین صنایع مختلف، بیشترین مصرف آب مربوط به پالایشگاه‌ها و صنایع نفت می‌باشد. مصرف زیاد آب منجر به تولید حجم زیادی پساب خواهد شد. با توجه به نوع فعالیت و دستگاه‌های موجود، میزان آلودگی پساب نیز متفاوت خواهد بود. این تفاوت باعث شده فرایندها و سیستم های به کار رفته برای تصفیه پساب نفتی پیچیده باشد. برای صرفه جویی در مصرف آب و کاهش آلودگی محیط زیست و هزینه‌ها بهترین راه پکیج تصفیه فاضلاب نفتی است.

گروه صنعتی و مهندسی بنیان آب با برخورداری از دانش و تجربه در زمینه طراحی و ساخت پکیج تصفیه فاضلاب نفتی آماده ارائه خدمات و مشاوره رایگان می‌باشد.

تصفیه فاضلاب نفتی در ابعاد بزرگ
تصفیه فاضلاب نفتی در ابعاد بزرگ

لزوم تصفیه فاضلاب نفتی

دلایل زیادی وجود داردکه تصفیه فاضلاب‌های نفتی را توجیه می‌کند. برخی از این عوامل عبارتند از :

  • آلوده کردن منابع آب سطحی و زیرزمین
  • تهدید سلامت انسان و سایر موجودات خصوصا آبزیان
  • از بین رفتن گیاهان و درختان و تاثیر بر محصولات کشاورزی
  • احتمال خطر آتش‌سوزی و انفجار به علت وجود ترکیبات قابل اشتعال در پساب
  • بازگرداندن آب به چرخه مصرف و کاهش مصرف آب
  • بازیابی ذرات روغن و چربی و استفاده در صنایع مختلف به عنوان سوخت و تولید انرژی

روش‌های تصفیه فاضلاب نفتی

در تصفیه پساب های نفتی، هر روش محدوده خاص دارد. با توجه به پیچیدگی ترکیبات نفتی، استفاده از یک روش جوابگو نبوده و باید چندین روش با هم ترکیب شوند.

فرآیندهای تصفیه فاضلاب نفتی؛ شامل سه مرحله است. مرحله اول که یکی از کاربردی‌ترین روش‌ها می‌باشد. این روش جداسازی بر اساس اختلاف وزن استوار است. به این ترتیب آب، مواد نفتی و مواد جامد از هم جدا می‌شوند. عیب این روش این است که نمی‌توان ذرات ریز روغن را جداسازی کرد.

در روش تصفیه مرحله دوم، رسوب‌گیری از پساب و شناورسازی ذرات روغن با استفاده از فرآیند هوادهی اتفاق می‌افتد. راندمان این مرحله برای پساب‌های با آلودگی زیاد به 95‌% می‌رسد. عیب این روش هزینه تامین مواد شیمیایی و تعمیر و نگهداری قطعات است.

مرحله سوم شامل روش های زیستی و بیولوژیکی است. بیشترین راندمان مربوط به این مرحله است. این مرحله به تجهیزات مکانیکی و برقی زیادی نیاز دارد و این موضوع از معایب آن بشمار می‌رود. این تجهیزات مصرف انرژی بالایی دارند و بهره‌برداری از آنها با مشکلاتی از قبیل افزایش حجم لجن و ایجاد کف روی سطح پساب همراه می‌باشد. از این موارد می‌توان نتیجه گرفت که بهترین روش؛ ترکیبی از سه مرحله می‌باشد تا راندمان وکارایی مطلوبی به دست آید.

خطر پساب نفتی برای محیط زیست
پساب‌های نفتی خطر جدی برای محیط زیست است

  پکیج تصفیه فاضلاب نفتی

پکیج تصفیه فاضلاب نفتی در دو نوع فلزی و بتی وجود دارد. در صورتی که حجم پساب کم باشد، ابعاد واحد تصفیه نیز کوچک می‌شود. دراین گونه موارد از پکیج تصفیه فاضلاب نفتی از جنس فلز استفاده می‌شود.

اگر حجم فاضلاب تولیدی واحد صنعتی زیاد باشد؛ واحد تصفیه فاضلاب بزرگتری لازم دارد. در این شرایط استفاده از پکیج تصفیه فاضلاب نفتی از جنس بتن ضرورت دارد. به دلیل وجود مواد قابل اشتعال در پساب های نفتی، لازم است تجهیزات پکیج تصفیه فاضلاب نفتی آب‌بندی شده و کاملا پوشیده باشند. برای جلوگیری از خطر انفجار و آتش‌سوزی؛ هوای بالای پساب های نفتی تخلیه شده و با نیتروژن جایگزین می‌شود.

پکیج تصفیه فاضلاب نفتی دارای اجزا و بخش های مختلفی می‌باشد. این اجزا عبارتند از :

جدا کننده آب از روغن و ذرات نفتی

جدا کننده‌ی آب از روغن و ذرات نفتی، اولین مرحله تصفیه در پکیج تصفیه فاضلاب نفتی می باشد. یک حوضچه کم عمق که به شکل مستطیل ساخته شده است و بسته به جریان ورودی عرض آن تنظیم می‌شود. بعد از ورود فاضلاب به این حوضچه، جریان آرام می‌شود و فرصتی ایجاد می‌شود تا ذرات روغن به سطح بیایند. همچنین ذرات سنگین و مواد جامد پایین آمده و رسوب می‌کنند.

واحد شناور گاز محلول(Dissolved Gas Floatation)

پساب بعد از خروج از قسمت جدا کننده‌ی آب و روغن در دومین مرحله از پکیج تصفیه فاضلاب نفتی، وارد یک مخزن متعادل ساز می‌شود و پلیمر به فاضلاب اضافه می‌شود. در مرحله بعد به  وسیله پمپ، پساب ها وارد قسمت شناور گاز محلول(DGF) می‌شود. گاز با فشار در پساب حل می‌شود. محلول پساب و گاز دوباره به قسمت شناور گاز محلول وارد می‌شود. این قسمت تحت فشار نیست و باعث می‌شود گازهای اضافی به صورت حباب از محلول خارج شوند. حباب به به ذرات روغن می‌چسبند و آنها را با خود جمع کرده و به سمت بالا حرکت می‌کنند.

نیروی شناوری گاز و ذرات روغن خیلی زیاد است و باعث می‌شود ذرات به سمت سطح بالا بروند. با این روش می‌توان حتی ذراتی که چگالی بالاتری نسبت به سیال پایه دارند را غوطه‌ور کرد. گاز و روغن در بالای آب شناور می‌شوند و با ترکیدن حباب ها؛ روغن روی محلول شناور می‌ماند. این مراحل تکرار شده و هر بار روغن وارد مخزن بازیافت می‌شود.

تصفیه بیولوژیکی

بعد از اتمام مراحل قبل، پساب‌ها به یک تصفیه کننده زیستی وارد می‌شوند. در این بخش از پکیج تصفیه فاضلاب نفتی، قسمت اعظم هیدروکربن‌هایی که در بخش های قبل حذف نشده‌اند، به مصرف باکتری ها می‌رسند. رشد باکتری ها منجر به تولید لجن می‌شود و باید لجن های حاصل تخلیه شوند.

لجن های جمع آوری شده به دو قسمت تقسیم می‌شوند. بخشی به آن به قسمت های ابتدایی وارد پکیج تصفیه فاضلاب نفتی شده و به عنوان لجن فعال برای هضم هیدروکربن‌های استفاده می‌شود. باقیمانده لجن نیز برای هضم به زباله تبدیل می‌شود.

شرکت مهندسی بنیان آب

گروه مهندسی و صنعتی بنیان آب با بهره گیری از مهندسین، طراحان و کارشناسان مجرب در زمینه  طراحی و تولید پکیج تصفیه فاضلاب نفتی، آماده ارایه خدمات و مشاوره رایگان می‌باشد. کافی است با ما تماس بگیرید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

آخرین مطالب سایت