پکیج تصفیه فاضلاب پتروشیمی


پکیج تصفیه فاضلاب پتروشیمی
5/5 - (2 امتیاز)

فاضلاب صنعت پتروشیمی یکی از خطرناک‌ترین فاضلاب‌ها برای محیط زیست دانست. به طبع پکیج تصفیه فاضلاب پتروشیمی یکی از راه‌هایی است که می‌تواند شما را از شر این فاضلاب رها سازد. پس با ما همراه باشید تا بیشتر راجع به تصفیه فاضلاب صنایع پتروشیمی و پالایشگاه صحبت کنیم. اگر نیاز به مشاوره تخصصی در زمینه تصفیه فاضلاب دارید میتوانید با مشاوران ما تماس بگیرید و مشاوره رایگان دریافت کنید.

در صنعت پتروشیمی از مواد خام اولیه مثل گاز و نفت برای تولید فرآورده‌های مختلف شیمیایی استفاده میشود. از همین رو میتوان گفت فعالیت پتروشیمی مواد شیمیایی خیلی خطرناک و سمی تولید میکند که میتواند آسیب‌های جبران ناپذیری را برای محیط زیست در برداشته باشد. نه تنها محیط زیست بلکه زندگی بشر را نیز میتواند تحت تاثیر قرار دهد.

فاضلاب پتروشیمی یا همان PCWW که مخفف (Petrochemical Wastewater Treatment) است. حاوی ترکیب های شیمیایی از جمله : آمونیوم نیترات، فلزات سنگین، آوره، اسیدهای معدنی و آلی، پلی اتیلن و دوده پساب پتروشیمی است.

در گذشته برای تصفیه فاضلاب پتروشیمی، فاضلاب را مستقیما به محیط می‌ریختند و آن را دفن میکردند. اما با گذشت زمان و پیشرفت تکنولوژی پکیج تصفیه فاضلاب جهت تصفیه پساب پتروشیمی که بهترین راه کار برای تصفیه پساب است. درضمن از راندمان بالایی جهت تصفیه فاضلاب برخوردار است.

پکیج تصفیه فاضلاب پتروشیمی

روش‌های تصفیه پساب پتروشیمی با پکیج تصفیه فاضلاب پتروشیمی

روش فیزیکی – شیمیایی

این روش برای جداسازی مکانیکی ذرات جامد درشت از فیلتراسیون شنی در پکیج تصفیه فاضلاب پتروشیمی کاربرد دارد. همچنین در این روش از مواد شیمیایی برای ضد عفونی پساب‌ها استفاده میکنند.

روش بیولوژیکی بی هوازی

در این روش از دو متد زیر استفاده میشود:

UASB : در این روش برای حذف BOD و COD از پساب پتروشیمی از UASB استفاده میشود. که با حذف لجن فعال میتوان گاز متان بیشتری تولید کرد.

UABR : برای حذف آلاینده‌های آلی با قدرت بسیار بالا کاربرد دارد. در مقایسه با روش UASB کارایی بالاتری دارد.

روش چربی‌گیری

این روش خود شامل سه دسته بندی زیر است:

API (American Petroleum Institute) : طبق استاندارد‌ها، این موسسه در جهت تصفیه فاضلاب پتروشیمی با پکیج تصفیه فاضلاب پتروشیمی عمل میکند. این روش نسبتا رایج و تقریبا قدیمی میباشد.

از مهمترین تفاوت این روش با روش CPI میتوان به مخزن‌های مستطیلی شکل که برای جمع آوری ذرات معلق چربی و جامد بر اساس وزن مخصوص کاربرد دارد اشاره کرد. که چون روباز هستند تحت تاثیر باد قرار میگیرند و ته نشین میشوند. که باعث جدا شدن اجزا از هم میشود.

روش DAF (Dissolved Air Flotation) : جدیدترین روش برای حرف چربی‌های پساب پتروشیمی میباشد. علاوه بر جداسازی روغن و ذرات جامد میزان آلاینده‌های COD و BOD5 نیز کاهش می‌دهد. اگر دوست دارید راجع به DAF بهتر بدانید به مطلب ما درباره DAF مراجعه کنید.

تزریق هوا در این روش با فشار به داخل پساب صورت میگیرد. مواد معلق موجود در پساب به حباب‌های هوا میچسبند و خیلی سریع در سطح جمع میشوند.

روش CPI ( Corrugated Plate Interceptors) : در این روش از یکسری صفحات موجدار از جنس فایبرگلاس یا فلز برای تصفیه پساب استفاده میشود.

دلیل استفاده از این صفحات بدین منظور است. که با برقراری یک جریان آرام مواد جامد موجود در پساب بصورت لجن ته نشین شوند. مواد معلق مانند روغن و ذرات چربی در سطح آب قرار می‌گیرند. در نهایت اسکیمر ذرات معلق روی پساب و یک پمپ مخصوص، لجن را جمع میکند.

روش تصفیه بیولوژیکی

این روش نیز خود شامل مراحل زیر است:

روش MBBR یا Moving Bed Biofilm Reactor : با تزریق نمک و پلیمر به پساب باعث حذف فسفر و نیتروژن و مواد جامد غیر قابل تجزیه از آب میشویم. آب تصفیه شده نهایی پس از ورود به دریاچه‌ها سبب رشد بی رویه جلبک‌ها نمیشود. برای اطلاعات بیشتر میتوانید به مطلب تصفیه فاضلاب با روش MBBR مراجعه کنید.

روش IFAS یا Integrated Fixed-film Activated Sludge : این روش در واقع یک روش تلفیقی است. که بستر فیلم ثابت در داخل لجن ثانویه فعال در طی فرآیند تصفیه فاضلاب قرار میگیرد. در این روش از لجن فعال در تصفیه فاضلاب پتروشیمی یا پکیج تصفیه فاضلاب پتروشیمی استفاده میشود. همچنین راندمان فرآیند های پایین دست را نیز بالا میبرد.

روش EAAS یا Extended Aeration Activated Sludge : در این روش از دو مرحله : مرحله اول جهت تجزیه لجن و تکثیر باکتری‌ها مواد آلی تجزیه میشود ولی مقدار آن بسیار کم است. مرحله دوم باکتری‌ها، لجن‌ها را جهت تامین انرژی تجزیه میکنند و مواد آلی ساختار خود را نیز بطور همزمان بکار میگیرند. از این روش بیشتر در مواقعی که راندمان بالاتری از تصفیه و بازیافت لجن فعال به روش هوازی و بیلوژیک مد نظر است استفاده میشود.

روش MBR یا Membrane Bioreactor ( بیوراکتور غشایی) : در این روش از یکسری غشا برای تصفیه بیولوژیکی و فیلتراسیون استفاده میشود. پسابی که تولید میشود از کیفیت بالایی برخوردار است. تجهیزات مورد نیاز در این روش نیز فضای کمی را اشغال میکند و مخزن ته نشینی ثانویه لجن فعال حذف میگردد. برای اطلاعات بیشتر به مطلب MBR ما مراجعه کنید.

تکنولوژی بکار رفته در پکیج تصفیه فاضلاب پتروشیمی

در کشورهای در حال توسعه پیشرفت‌های چشم گیری با پشت سر گذاشتن مراحل آزمایشی در زمینه تصفیه فاضلاب پتروشیمی رخ داده است. از انواع این تکنولوژی ها میتوان به موارد زیر اشاره کرد:

1 . روش ازن زنی یا BAC (Biological Activated Carbon) : این روش برای حذف پساب های حاوی ABS ، فنول، آمینوبنزوئیک اسید کاربرد دارد و به تخریب مواد پتروشیمی که در برابر تجزیه مقاوم هستند منجر میشود.

2 . روش انعقاد الکتریکی یا EC ( Electrocoagulation): در این روش از الکترودهایی مانند آلومنیوم و آهن با ولتاژ جریانی مشابه روش EF و زمان 1-10 دقیقه برای انعقاد الکتریکی استفاده میشود.

هدف از استفاده از روش انعقاد الکتریکی در تصفیه فاضلاب پتروشیمی با پکیج تصفیه فاضلاب پتروشیمی همان هدف بکار رفته در روش شناورسازی الکتریکی است. اما راندمان این روش بالاتر از روش شناور سازی الکتریکی میباشد.

3. روش الکتروفلوتیشن یا EF : این روش برای نخستین بار توسط کشور ترکیه پیشنهاد داده شده که به روش شناور سازی الکتریکی نیز مشهور است. در این روش از شناورسازی کاتد و آند استفاده میشود.

الکتروکاتد از جنس فولاد ضد زنگ و الکترو آند از جنس گارافیت میباشد. که به مدت 2-20 دقیقه از ولتاژ 12 ولتی و جریان 5-15 میلی امپری جهت حذف هیدروکربن ها، فنول ها و حذف تیرگی استفاده میشود.

مراحل تصفیه پساب پتروشیمی یا پکیج تصفیه فاضلاب پتروشیمی

1- مرحله آشغالگیری: این مرحله در واقع پیش تصفیه نیز میتوان گفت با استفاده از تجهیزات آشغال گیر دستی و مکانیکی جهت جداسازی آشغال‌های بزرگ از پساب کاربرد دارد.

2. مرحله تصفیه مقدماتی: این مرحله برای جداسازی شن بوسیله فیلترهای شنی و حذف ذرات روغن و حذف اولیه آلاینده‌ها کاربرد دارد.

3. مرحله تصفیه بیولوژیکی : در این مرحله از میکرو ارگانیسم‌های هوازی و بی هوازی برای حذف آلاینده‌های آلی و غیر آلی استفاده میشود. روشهای استفاده شده در این مرحله MBBR ،EAAS و IFAS میباشد.

4. مرحله ضدعفونی: در این مرحله با استفاده از کلر، نور UV یا ازن برای ضدعفونی نهایی و حذف میکروبهای بیماری زا استفاده میشود.

برای مشاوره رایگان راجع به تصفیه فاضلاب میتوانید با مشاوران متخصص ما تماس بگیرید. شرکت بنیان آب ارائه دهنده خدمات مختلف تصفیه آب و فاضلاب مانند: بهره برداری، ساخت، تامین و مشاوره با رزومه درخشان پاسخگو شما است.

02126240128

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

آخرین مطالب سایت