فرآیند تصفیه پساب لبنی


تصفیه پساب لبنی
5/5 - (1 امتیاز)

فاضلاب ها امروزه یکی از منابع تامین آب است. فاضلاب ها با توجه به صنایع تولیدی میزان آلوده بودن آن ها متفاوت است. در این مقاله ما قصد داریم در مورد تصفیه پساب لبنی توضیحاتی ارائه دهیم. این پساب ها امروزه بخش عمده ای از فاضلاب ها را تشکیل می دهند. در تصفیه پساب لبنی مراحل مختلفی به کار گرفته می شود. این مراحل شامل روش های فیزیکی، شیمیایی و البته بیولوژیکی است. آب حاصل از تصفیه فاضلاب های لبنی میتوانند در صنایع دیگری یا کشاورزی دوباره مورد استفاده قرار بگیرد. یکی از دلایل مهم برای تصفیه فاضلاب های لبنی این است که هزینه تامین آب برای این صنعت به صورت بسیاری افزایش پیدا می کند.

از طرفی ورود این فاضلاب ها به محیط زیست می توانند برای آبزیان و گیاهان بسیار مضر باشند. بیشتر صنایع و کارخانه های لبنی تصفیه خانه های اختصاصی دارند و یا اینکه از پکیج تصفیه فاضلاب استفاده می کنند. در صورت امکان و با تاییدیه مربوطه از مراجع ذی ربط این صنایع می توانند فاضلاب های تولیدی را به فاضلاب های شهری دفع کنند. دفع فاضلاب ها به دریا، دریاچه ها، مزارع و کشتزار ها می توانند اکو سیستم موجودات زنده را دچار خطر های بسیاری کنند. تخلیه این فاضلاب ها می توانند آب های زیر زمینی را نیز آلوده کنند. در پاراگراف بعدی در مورد مراحل تصفیه پساب لبنی صحبت خواهیم کرد.

شرکت بنیان آب با تجربه ی ساخت و بهره برداری از ده ها تصفیه خانه فاضلاب در این زمینه به شما مشاوره رایگان میدهد. کافی است با ما تماس بگیرید.
تصفیه پساب لبنی

مراحل تصفیه پساب لبنی

تصفیه فاضلاب های لبنی به روش های بیولوژیکی و شیمیایی انجام می شود. روش تصفیه بیولوژیکی از بهترین روش ها برای تصفیه فاضلاب است. این روش میکرو ارگانیسم های موجود در آب را حذف می کند. همچنین این روش به حذف مواد آلی از آب و فاضلاب کمک بسیار زیادی می کند. تصفیه بیولوژیکی می تواند فلزات سنگین را به صورت سطحی جذب کند. از طرفی به صورت کامل باکتری ها در این فرآیند می توانند حذف شوند.

تصفیه بیولوژیکی در تصفیه پساب لبنی به صورت هوازی و بی هوازی انجام می شود. روش های تصفیه بیولوژیکی به صورت هوازی در یک محیط حاوی اکسیژن برای اکسیداسیون مواد آلی مورد استفاده قرار می گیرد. تصفیه هوازی تصفیه پساب لبنی یکی از بهترین و اقتصادی ترین روش های تصفیه فاضلاب محسوب می شود. در فرآیند های هوازی به منظور تصفیه فاضلاب باید میکروارگانیسم ها با محیط فاضلاب سازگاری داشته باشند.

در فرآیند های هوازی تصفیه فاضلاب به صورت کامل، نیتروژن آمونیاکی در فاضلاب حذف می شود. این موضوع باعث می شود که نیتروژن موجود در پساب ها حذف شده و مشکلات زیست محیطی در پساب های خروجی وجود نداشته باشد. از مشکلات رایج فرآیند های تصفیه فاضلاب در روش هوازی، جدا سازی ضعیف دو فاز جامد و مایع می باشد. ته نشینی لجن در این روش ضعیف است.

یکی دیگر از روش های تصفیه پساب لبنی، روش بی هوازی است. در این روش توسط میکروب های فعال انجام می شود. در این روش می توان بار آلی را در جریان فاضلاب به بیو گاز متان و دی اکسید کربن تبدیل کرد. حدود 95 درصد در این روش بیولوژیکی، تبدیل به گاز می شوند. از نظر مقرون به صرفه بودن میان فرآیند های هوازی و بی هوازی، باید گفت که روش بی هوازی اقتصادی تر است. فرآیند بی هوازی نیازی به انرژی ندارد. از گاز های تولیدی در این روش برای تولید گرما و انرژی استفاده می کنند.

مزایای تصفیه پساب لبنی

تصفیه فاضلاب های لبنی دارای مزایای بسیاری است که از جمله می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • در تصفیه پساب های لبنی منابع آبی حفظ می شوند. از آب حاصل پساب و فاضلاب ها می توان برای آبیاری، فضای سبز و کشاورزی استفاده کرد.
  • یکی دیگر از مهمترین مزایایی که برای تصفیه پساب لبنی وجود دارد، اینکه به حفاظت از محیط زیست کمک می کند.
  • زمانی که فاضلاب ها تصفیه می شوند، پساب ها می توانند به محیط زیست وارد شوند و در صورت ورود به آب های سطحی و زیر زمینی خطری برای آب و البته آبزیان وجود ندارد.
  • هنگامی که پساب های لبنی تصفیه می شوند، آب حاصل از تصفیه را می توان به چرخه تولید بر گرداند. این امر را می توان یکی از روش های مهم برای تامین منابع آب در نظر گرفت.
  • آب های زیر زمینی با تصفیه فاضلاب های لبنی تغذیه می شوند. البته این تغذیه منابع آبی، باید مطابق با استاندارد های سازمان محیط زیست انجام شود.

برای مشاوره رایگان راجع به تصفیه فاضلاب میتوانید با مشاوران متخصص ما تماس بگیرید. شرکت بنیان آب ارائه دهنده خدمات مختلف تصفیه آب و فاضلاب مانند: بهره برداری، ساخت، تامین و مشاوره با رزومه درخشان پاسخگو شما است.

02126240128

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

آخرین مطالب سایت