سپتیک تانک فاضلاب


سپتیک تانک

سپتیک تانک فاضلاب مخازنی مدفون در زمین هستند که جهت انبار نمودن موقت، تجزیه به کمک باکتریهای بی هوازی، و نهایتا تصفیه نسبی فاضلاب خانگی استفاده می‌شوند. این سازه‌ها از جنس پلیمر، سفال و غالبا از بتن ساخته میشوتد.

شرکت بنیان آب طراح و سازنده انواع سپتیک تانک با قیمت مناسب است. جهت برخورداری از مشاوره رایگان در این زمینه کافی است با ما تماس بگیرید.

فرآیند های فیزیکی از جمله: شناورسازی، ته نشینی، و فرآیند بیولوژیکی تصفیه فاضلاب در سپتیک تانک انجام میگیرد. به عبارت دیگر ابتدایی ترین و پر کاربردترین واحد تصفیه فاضلاب سپتیک تانک است.

کاربرد تانک‌ها در رقیق سازی فاضلاب و جمع آوری و نگهداری فاضلاب به مدت کوتاه است. به عنوان واحد پیش تصفیه تصفیه خانه های بهداشتی-انسانی و شهری کاربرد دارد.

سپتیک تانک فاضلاب همچون سطل زباله عمل میکند. که با بسته بندی فاضلاب و تحویل آنها به باکتری‌های بی‌هوازی کمک شایانی به تصفیه فاضلاب خروجی از مجتمع های مسکونی و غیره می‌نماید.

سپتیک تانک

انواع سپتیک از لحاظ جنس مخازن

سپتیک تانک‌های کامپوزیتی (مکعبی- سیلندری)

به دلیل امکان ساخت این سپتیک‌ها به صورت مکعبی ابعاد این تانک‌ها بر اساس محل پروژه و فونداسیون مورد نظر مشتری قابل تغییر و طراحی می‌باشد. بالا بودن مقاومت در مقابل تغییرات دما، آب و هوا و خوردگی و پوسیدگی از مزایای این سپتیک است.

سپتیک تانک‌های آجری

این نوع سپتیک تانک با مصالح ساختمانی از جمله آجر فشاری، بلوک سیمانی و سنگی با ملات ماسه سیمان، در محل پروژه ساخته میشود و امکان انتقال آن وجود ندارد.

سپتیک‌های آجری به دلیل مقاومت پایین در مقابل فشارهای ناشی از محیط اطراف عمق ساخت آنها محدود است. همچنین به دلیل نشت از دیواره و ایجاد ترک در دیواره و کف این نوع تانک‌ها کاربرد آنها نیز به مرور زمان کم شده است، و جای خود را به سپتیک تانک‌های پیش ساخته پلی اتیلنی، کامپوزیتی و بتنی داده است.

سپتیک تانک‌های پلی اتیلنی

سپتیک تانک‌های پلی اتیلنی از مواد با گرید 80 و 100، به صورت تک جداره و دو جداره (با دارا بودن ضخامت بدنه 10 سانتی متر و با توجه به مقطع عرضی و با مقاومت بالا) تولید می‌شوند. از مزایای تانک‌های پلی اتیلن میتوان به موارد زیر اشاره کرد:

– نصب آسان و سهولت و سرعت در تولید، انتقال، نصب و راه اندازی

– طول عمر زیاد

– مقاومت در برابر شرایط محیطی و فشار وارده از خاک روی سپتیک و شرایط اسیدی فاضلاب

– حفاظت کامل از محیط اطراف به دلیل آب بند بودن سپتیک و منتظر نشدن آلودگی‌های ناشی از فاضلاب در محیط

– انتخاب عمق مناسب دفن جهت کاهش هزینه ها و عدم استفاده از پمپ های انتقال فاضلاب به سپتیک

– محافظت از محیط زیست

سپتیک تانک های بتنی

از جنس بتن مسلح با عیار مناسب و مشخص در حدود 400 کیلوگرم بر مترمکعب ساخته می شود. در تولید این نوع از سپتیک‌ها حداقل سه بخش شامل یک قطعه کفی تانک، یک قطعه سقف تانک و بدنه اصلی که متناسب با حجم مورد نیاز یک یا چند قطعه در نظر گرفته می شود.

با توجه به جدا بودن قطعات و استفاده از ملات آب بند در درزها امکان نشت از بدنه و درزها وجود دارد پس برای جلوگیری از بروز این مشکل از پوشش‌هایی با مواد قیری یا سیمانی استفاده می گردد که باعث بالا رفتن هزینه ساخت و بالا رفتن وزن سازه می‌شود به همین دلیل استفاده و کاربرد آن محدود است.

محبوب‌ترین نوع سپتیک تانک در بازار، در حال حاضر سپتیک تانک‌های بتنی هستند. اگر سپتیک تانک های بتنی اصولی طراحی و ساخته شوند، احتمال شکستن آنها کمتر است.

ابزارات لازم جهت نصب سپتیک تانک

سپتیک تانک‌های پیش ساخته بتنی از سنگین‌ترین ساخته شده‌اند. اما برای نصب به تجهیزات بزرگ و سنگین مانند چرثقیل نیاز دارند. اگر محل پیشنهادی یا محل کنونی سپتیک تانک شما دسترسی ماشین آلات سنگین را فراهم نمی‌کند، ممکن است بخواهید یک مخزن فایبرگلاس (کامپوزیتی) یا پلاستیک (پلی اتیلن) ​​را در نظر بگیرید.از آنجا که اکثر مخازن بتنی از پیش ساخته شده‌اند، همه آنها از نظر اندازه، وزن و ابعاد متفاوت هستند.

اجزاء تشکیل دهنده سپتیک تانک ها

لوله و فلنج ورودی فاضلاب

مخزن ابتدایی: که بالاترین حجم سپتیک تانک را در برگرفته و معمولاً 75-65 درصد از حجم کل سپتیک تانک مربوط به این قسمت می‌باشد.

وافل جداکننده: که این دیواره از ورود لجن، چربی و روغن به مخزن نهایی تانک جلوگیری می کند و بر روی آن شکافی به عنوان مسیر عبور فاضلاب از مخزن ابتدایی به مخازن بعدی در نظر گرفته می شود.

مخزن نهایی یا زلال ساز: این بخش تقریبا 35- 25 درصد از حجم کل سپتیک تانک را در برگرفته و در آن پساب بدون مواد قابل ته نشینی و شناوری جمع آوری می‌گردد.

ونت یا سیستم خروج گازها: به منظور خروج گازهای تشکیل شده از انفعلات بیولوژیکی داخل سپتیک تانک اجرا می گردد.

سپتیک تانک

قوانین نصب سپتیک

– فاصله مناسب از ساختمان حداقل سه متر باشد.

– عمق نصب سپتيك بايد به طريقي باشد كه خروجي فاضلاب به صورت ثقلي وارد لوله ورودي سپتيك شود.

– در صورتيكه خروجي پساب سپتيك وارد زمين يا خاك مي شود زمين مورد نظر بايد حداقل 10 متر از ساختمان فاصله داشته باشد و حداقل 30 متر از چاه هاي آب .

– در صورتي كه در محل نصب امكان تردد ماشين آلات سنگين وجود دارد توصيه مي شود به وسيله فنس جداسازي صورت گيرد.

– زير سازي و رگلاژ محل نصب سپتيك ضروري است

– فوندانسیون بایستی به ضخامت 20 سانتی متر و از نوع آرماتور بندی شده باشد و ابعاد آن طوری باشد که از هر طرف به اندازه 50 سانتیمتر از طول و عرض (قطر) سپتیک بیشتر باشد.

شرکت مهندسی بنیان آب

شرکت مهندسی بنیان آب با بیش از ۱۰ سال سابقه در صنعت آب و فاضلاب در کشور ارائه دهنده انواع خدمات در این زمینه است. برای برخورداری از مشاوره رایگان در زمینه طراحی و ساخت انواع سپتیک تانک با قیمت مناسب همین الان با کارشناسان ما تماس بگیرید.

02126240128
آخرین مطالب سایت